Avrupalı havacılık grubu Airbus, Perşembe günü yaptığı açıklamada, beklenenden iyi geçen ticari uçak teslimatları sayesinde yılın ilk yarısında gelirini yüzde 30 artırdığını duyurdu. Airbus, Ocak ile Haziran ayları arasında 24,6 milyar euro (29,2 milyar ABD doları) gelir elde etti. Geçen yılın aynı döneminde bu miktar 18,9 milyar euroydu. Aynı dönemde şirketin işletme geliri de 2020'deki 945 milyon euroluk zararı silerek toplamda 2,7 milyar euroya ulaştı. Artış, büyük oranda ticari uçaklardaki güçlü teslimatlardan kaynaklandı. Teslimatlar yüzde 51,5 oranında artarak 297 uçağa yükseldi. Ticari uçaklara dair faaliyetlerden elde edilen gelir de yüzde 42 arttı ve 17,81 milyar euro oldu. Grubun ilk yarı raporunda Airbus Helikopterleri'nin gelirlerinin de yüzde 11 yükseldiği belirtildi ve bunun "hizmetlerdeki büyüme ile sivil helikopterlerdeki artan hacmi yansıttığı" ifade edildi.

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Le Bourget Havalimanı'nda gerçekleştirilen 53. Uluslararası Paris Hava Gösterisi sırasında gösteri uçuşu gerçekleştiren Airbus A330 NEO'nun fotoğrafını çeken bir kişi, 17 Haziran 2019. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Airbus Savunma ve Uzay'a bakıldığında ise gelirler bir sene önceye kıyasla neredeyse aynı seyretti ve bu dönemde iki A400M uzun menzilli askeri nakliye uçağının teslimatı yapıldı. Airbus CEO'su Guillaume Faury, "Kovid-19 pandemisi devam etse de alınan önlemler ilk yarıda güçlü bir performansı beraberinde getirdi" dedi ve ekledi: "Bu, hala öngörülemeyen bir ortamla karşı karşıya olsak da 2021'de önümüzü daha iyi görmemizi sağlıyor." Airbus, bu yıl bir önceki hedef olan 566'nın üzerine çıkarak toplam 600 uçak teslim etmeyi beklediğini kaydetti. (1 euro: 1,187 ABD doları)

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI