Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

CHENGDU, 19 Ocak (Xinhua) -- Plan Salı günü, Airbus, Chengdu yetkilileri, Fransız uçak söküm şirketi Tarmac Aerosave ve Airbus'un alt kuruluşu Satair'in katıldığı bir Mutabakat Zaptı (MOU) imza töreninde açıklandı. Airbus açıklamasında, bunun Airbus'ın doğrudan yatırım yaptığı Avrupa dışındaki ilk uçak geri dönüşüm projesi olduğu belirtildi.

Airbus Çin CEO'su George Xu, projenin Çin'in yeşil kalkınma stratejisiyle tutarlı olduğunu ve uçak ve havacılık malzemelerinin geri dönüşüm verimliliğini artırırken havacılık endüstrisinin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye yardımcı olacağını söyledi. Toplam en az 6 milyar yuanlık (yaklaşık 945 milyon ABD doları) bir yatırımla önerilen tesisin Eylül 2023'e kadar kullanıma açılması bekleniyor. Tören sonrası düzenlenen basın toplantısına göre, 125 uçak depolama kapasitesine sahip olacak tesis 61 hektarlık bir alanı kapsayacak. Plana göre, projenin tahmini 21,07 milyar yuan endüstriyel ölçeğiyle 2030 yılına kadar 685 uçağı depolaması ve 98 uçağın sökümünü yapması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI