DAKKA, 12 Temmuz (Xinhua) -- Bangladeş'in başkenti Dakka ile Beijing'i birbirine bağlayan bir direkt uçuş rotası, Dakka'daki Hazrat Shahjalal Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen resmi bir törenle açıldı.

Çin'in ulusal havayolu şirketi Air China'nın Dakka-Beijing-Dakka direkt uçuşunun açılışı Çarşamba günü Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı Muhammad Faruk Khan tarafından yapıldı.

Açılış töreninde konuşan bakan, Dakka'dan Beijing'e direkt uçuşun iki ülke arasındaki ticaretin genişlemesine yeni bir boyut kazandıracağını söyledi.

Khan, uçuşun Bangladeş ile Çin arasındaki dostluk, işbirliği, kalkınma ve artan bağlanabilirliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Bakan, "Bu sefer sayesinde halkımız, işadamları ve öğrenciler doğrudan Beijing'e seyahat edebilecek. Bunun faydaları turizm ve diğer iş sektörlerinde de görülecektir" diye konuştu.

Air China'nın Bangladeş Ülke Müdürü An Ming ise, "Çin ile Bangladeş arasında güçlenen ikili ilişkilerin önemini vurgulayan yeni rotayı başarıyla başlatmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

An, "Bu yeni hizmet sadece seyahati kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda iki ülke arasındaki ticaret, turizm ve kültürel etkileşimleri de teşvik edecek" diye ekledi.

Air China söz konusu rotada Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada dört sefer gerçekleştirecek.

Editör: Şeymanur Erbay