Politika

Afrika Birliği, Körfez'deki diplomatik yakınlaşmayı memnuniyetle karşıladı

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Katar devletiyle tüm diplomatik ilişkileri yeniden kuran Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik...

Abone Ol

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Katar devletiyle tüm diplomatik ilişkileri yeniden kuran Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'i takdir ediyorum" dedi.

Muhammed, "Bölgede yaşanan bu önemli gelişmedeki çabasından dolayı Kuveyt'i de kutluyorum. Bu gelişme, Afrika ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha iyi hale getirilmesinde kilit öneme sahip" diye ekledi. Haziran 2017'de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, teröre destek verdiği iddiasıyla Katar'a karşı kara, hava ve deniz sınırlarını kapamıştı. Katar bu iddiaları reddetmişti.

Suudi Arabistan'la Katar arasındaki sınırların yeniden açılması, Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde Salı günü başlayan ve Katar Emiri'nin de katıldığı 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nin hemen öncesinde gerçekleşti. Krizin sona erme süreci, Suudi Arabistan'ın Pazartesi günü hava sahasını ve sınırlarını Katar'a yeniden açma kararını duyurmasıyla başlamıştı.