Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Ramaphosa, Afrikalı liderlerin, Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi ve ihtilaflarla birlikte diğer konuları da ele almak üzere bir araya geldiği, sanal olarak düzenlenen

13. Olağanüstü Afrika Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Ticaretin AfCFTA himayesinde 1 Ocak'ta başlaması kıta entegrasyon projesindeki en önemli kilometre taşlarından biridir" dedi.

Ramaphosa, finansal kaynak ve altyapı geliştirme alanlarına yatırım yaparak sürece dahil olmaları konusunda özel sektöre çağrıda bulundu.

Ticaret anlaşması, kıtanın, kalkınmasına yönelik sorumluluğu almaya hazır olduğuna işaret ediyor, diyen Afrika Birliği Başkanı, söz konusu anlaşmanın kıtadaki ticareti değiştireceğini ve kıtayı bir yatırım noktası olarak daha çekici hale getireceğini ifade etti.

Ramaphosa, "AfCFTA, Afrika içi ticareti geliştirecek, sanayileşmeyi ve rekabeti teşvik edecek ve istihdam yaratılmasına katkıda bulunacak. Ayrıca Afrika'nın küresel ekonomiye anlamlı entegrasyonunu kolaylaştıracak bölgesel değer zincirlerini serbest bırakacak" dedi.

Ramaphosa, AfCFTA'nın çok taraflılığı da destekleyeceğini söyledi.

Afrika Birliği Başkanı, "Çok taraflı sisteme yönelik tehditler dahil olmak üzere ticaret alanındaki küresel gelişmeler çerçevesinde, AfCFTA her zamankinden daha kritik öneme sahip" diye konuştu.

Ramaphosa, ticaret anlaşmasının kadınları güçlendirmek ve kadınların ticaret fırsatlarına erişimini arttırmak için de kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI