Gündem

Afganistan'ın Kuzeyindeki Militan Saldırısında 6 Güvenlik Görevlisi Öldü!

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz eyaletinde Taliban isyancılarının bir güvenlik kontrol noktasına Pazartesi günü düzenlediği saldırı sonucu altı Afgan güvenlik görevlisi yaşam...

Abone Ol

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz eyaletinde Taliban isyancılarının bir güvenlik kontrol noktasına Pazartesi günü düzenlediği saldırı sonucu altı Afgan güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Olayı bildiren İmam Sahib İlçesi Kaymakamı Mahboubullah Sayedi'ye göre, bir grup Taliban militanı, sorunların yaşandığı ilçedeki bir güvenlik kontrol noktasına Pazartesi günü yerel saatle 02: 00'de saldırıp altı sınır muhafızını öldürdükten sonra silahlarla birlikte olay yerinden kaçtı.

İlçe kaymakamı saldırıda üç güvenlik görevlisinin de yaralandığını ve bir diğer üçününse kayıp olduğunu belirtti. Sayedi, çatışmada Taliban militanlarının da yaralandığını söyledi, ama kesin bir sayı vermedi.

Başkent Kabil'in 250 kilometre kuzeyinde yer alan Kunduz eyaletinin bazı bölümlerini kontrol eden Taliban militanlarından ise henüz açıklama gelmedi.