General Abdul Wahid Wejdan, "Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri, arama operasyonuna Cumartesi günü başladı. Şu ana dek güvenlik güçleriyle çatışmaya giren altı militan öldürüldü, beşi ise yaralandı ve bir dizi köy militanların elinden kurtarıldı" dedi.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Wejdan, Taliban militanlarının, Fayzabad'ın içinden geçen 1 No'lu karayolunda serbest geçişe engel olması ve köylülerin yanı sıra karayolundan geçen sürücülerden de haraç alması nedeniyle operasyonun başlatıldığını söyledi.

Fayzabad bölgesi, son birkaç aydır çatışma ve muharebelere sahne oluyor.

Wejdan'ın verdiği bilgiye göre, Fayzabad'da Cumartesi günü, Taliban militanlarının yol kenarına döşenmiş bir bombayı güvenlik güçlerine ait araçların geçişi sırasında patlatması sonucu, vilayet emniyet müdürü yardımcısı Shah Aqa Shetab'ın da aralarında bulunduğu beş polis yaralandı. Wejden, bölge militanlardan temizlenene kadar operasyonların süreceğini sözlerine ekledi.

Afganistan'da günlük şiddet olayları ve çatışmalar devam ederken Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri, bu yılın başından bu yana ülke genelindeki operasyonlarını sürdürüyor.

Taliban militanları şu ana dek habere herhangi bir yanıt vermedi.

Editör: İRFAN KARSLI