CELALABAD, 12 Temmuz (Xinhua) -- Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde Çarşamba günü eski savaşlardan kalma bir mayının patlaması sonucu iki çocuk hayatını kaybederken, bir çocuk ise yaralandı. Vilayet yönetiminden yapılan açıklamaya göre, vilayetin Achin ilçesinde çocuklar, oyuncak benzeri bir nesne bulup oynamaya başladı ancak cihazın aniden patlaması sonucu iki çocuk olay yerinde öldü, bir diğeri ise ağır yaralandı. Bu, savaşın yıkıma uğrattığı Afganistan'da son zamanlarda meydana gelen benzer ikinci olay. Faryab vilayetinin Khwja Sabz Posh ilçesinde 10 gün önce meydana gelen benzer bir patlamada da üç çocuk hayatını kaybetmiş, üç çocuk da yaralanmıştı.
Dünyada en fazla kara mayınlarının bulunduğu ülkelerden biri olan Afganistan'da, her ay çoğu çocuk olmak üzere onlarca kişi, son kırk yıldır süren savaş ve iç çatışmalardan kalan patlamamış mühimmatların infilak etmesi sonucu ölüyor veya sakat kalıyor. 

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Editör: Şeymanur Erbay