Xinhua

Afganistan'da geleneksel kangana yöntemiyle üzümler aylarca taze kalıyor

Abone Ol

KABİL, 10 Ocak (Xinhua) -- Afganların geleneksel olarak yiyeceklerin tazeliğini korumak için kullandığı bir yöntem olan "kangana", çamurdan yapılmış hava geçirmez bir kap. "Kangana" içinde muhafaza edilen üzümler aylarca taze kalıyor. Afganistan'da üzüm mevsimi Haziran'da başlayıp Eylül'e kadar sürüyor. Eylül sonu veya Ekim başında "kangana" içine konulan üzümler bir sonraki yılın Mayıs ayına kadar tazeliğini koruyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geleneksel yöntemle "kangana" içinde muhafaza edilen üzümler, 8 Ocak 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)