Genel

Afganistan'da camiye intihar saldırısından kareler

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde Cuma günü bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında en az 46 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi de yaralandı. Afganistan'ın ku...

Abone Ol

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde Cuma günü bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında en az 46 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi de yaralandı. Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin merkezindeki Şii Müslümanlara ait bir caminin içinde, Cuma namazı kılınırken yerel saatle 14.00 sıralarında patlama meydana geldi. İntihar saldırısının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde bir camide meydana gelen patlama sonrası olay yeri, 8 Ekim 2021. (Fotoğraf: Ajmal Kakar/Xinhua)
Bir Afgan Taliban üyesi, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde bir camide meydana gelen patlama sonrası olay yerini inceliyor, 8 Ekim 2021. (Fotoğraf: Ajmal Kakar/Xinhua)
Afgan Taliban üyeleri, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde bir camide meydana gelen patlama sonrası olay yerini inceliyor, 8 Ekim 2021. (Fotoğraf: Ajmal Kakar/Xinhua)
Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde bir camide meydana gelen patlama sonrası olay yeri, 8 Ekim 2021. (Fotoğraf Ajmal Kakar/Xinhua)