Afganistan'ın başkenti Kabil'de ekonomik sorunlar sebebiyle kendileri düğün yapamayan 70 çift için yerel bir yardım kuruluşu toplu düğün düzenledi.

KABİL, 15 Haziran (Xinhua) -- Afganistan'da devlete ait Bakhtar Haber Ajansı'nın Salı günkü haberine göre, yerel bir yardım kuruluşu ülkenin başkenti Kabil'de 70 çift için toplu düğün etkinliği düzenledi.

Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

2 Afganistan

13 Haziran 2022'de çekilen fotoğrafta, Afganistan'ın başkenti Kabil'de toplu düğündeki gelinler görülüyor. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Bakhtar'ın haberinde, "Silab Vakfı dün Kabil'de 70 çift için toplu düğün düzenledi. Çiftler ekonomik sorunlar sebebiyle kendileri düğün yapamıyorlardı" denildi.

3 Afganistan

13 Haziran 2022'de çekilen fotoğrafta, Afganistan'ın başkenti Kabil'de toplu düğünde damatlar görülüyor. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Afganistan'da evlilik töreni düzenlemek pahalıya mal oluyor. Normal bir düğünde, damadın ailesi hem damadın hem de gelinin ailelerinden yüzlerce misafiri çağırmak zorunda; bunun maliyeti de normalde en az 10.000 ila 20.000 ABD doları. Taliban yönetimi halkı evlilik için para harcamaktan kaçınmaya çağırdı.

Editör: Şeymanur Erbay