Dünya

Afganistan ve Tacikistan yeni bir elektrik tedarik anlaşması imzaladı

KABİL, 27 Aralık (Xinhua) Şirketin açıklamasında, "Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) CEO'su Hafiz Mohammad Amin ile beraberindeki heyet, Tacikistan'a yaptıkları resmi ziy...

Abone Ol

KABİL, 27 Aralık (Xinhua) Şirketin açıklamasında, "Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) CEO'su Hafiz Mohammad Amin ile beraberindeki heyet, Tacikistan'a yaptıkları resmi ziyaret sırasında, 2022 yılı için Tajik (Tacik) Elektrik Şirketi'nden elektrik ithal edilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı" ifadelerine yer verildi. Anlaşma, iki taraf arasında devam eden iki günlük müzakerelerin sonucunda imzalandı. Açıklamada, ziyaret sırasında iki taraf arasında bölgesel bağlantılılık ve yakın gelecekte olumlu sonuçlar verecek CASA 1000 ile enerji sektöründeki 500 KV hattının inşası gibi kalkınma projeleri konularında kapsamlı müzakereler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Aynı zamanda, Afgan delegasyonunun ziyaretleri sırasında Tacikistan ile işbirliğinin önemini vurguladığı belirtildi. Afganistan, bir süredir elektrik kesintileriyle mücadele ediyor. DABS yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yıllık elektrik ihtiyacı 850 megavat olan dağlarla kaplı Afganistan, bu ihtiyacının 620 megavatını Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve İran'dan ithal ederken, 230 megavatını da yerel kaynaklardan karşılıyor.