Dünya

Afganistan, ülkenin doğusundaki uluslararası havalimanının açılışını yaptı

Ulusal başkent Kabil'in 150 kilometre güneydoğusunda bulunan Khost eyaletindeki havalimanının faaliyete açılma törenine Cumhurbaşkanı Gani'nin yanı sıra Afgan yetkililer, devl...

Abone Ol

Ulusal başkent Kabil'in 150 kilometre güneydoğusunda bulunan Khost eyaletindeki havalimanının faaliyete açılma törenine Cumhurbaşkanı Gani'nin yanı sıra Afgan yetkililer, devlet erkanı ve yerel halk da katıldı. Cumhurbaşkanlığı ofisi, Cumhurbaşkanı Gani ve Eyalet Valisi Mohmand Qatawazi'nin Afganistan'ın özel havayolu şirketi Kam Air'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen uçağının yolcularını da selamladığını bildirdi.

Açıklamada "Khost Havalimanı'nın açılışı, ekonomik kalkınma sayesinde halkın geçim koşullarını iyileştirecek. Keza Khost sakinleri Arap devletlerine ve bölgedeki diğer ülkelere çalışmak ve ticaret yapmak için sık sık seyahat ediyor" dendi. Ayrıca, Khost'taki mevcut durum üzerine güvenlik yetkilileri ile siyasi yetkililerinin katıldığı bir toplantıya da başkanlık eden Afganistan Cumhurbaşkanı, aralarında Pakistan sınırındaki eyalette bulunan Afganistan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri üyelerinin de yer aldığı kişilerle görüştü.