Dünya

Afganistan, Taliban'a ait patlayıcı yüklü aracı imha etti

Yerel polis, gazetecilere kısa mesajla yaptığı açıklamada, "Afgan Hava Kuvvetleri, Salı günü öğleden sonra Helmand'ın Surgodar bölgesinde MD-530 saldırı helikopteri ile gerçek...

Abone Ol

Yerel polis, gazetecilere kısa mesajla yaptığı açıklamada, "Afgan Hava Kuvvetleri, Salı günü öğleden sonra Helmand'ın Surgodar bölgesinde MD-530 saldırı helikopteri ile gerçekleştirdiği nokta atışı hava saldırısıyla patlayıcı yüklü bir kamyonu imha etti.

Militanlar patlayıcı yüklü aracı, güvenlik güçlerinin Helmand'daki mevzilerine bir saldırı düzenlemek için hazırlamıştı" dedi. Polis mesajda, "Militanlar arasında can kaybı veya yaralılar olabilir, ayrıntılar günün ilerleyen saatlerinde basın ile paylaşılacak" bilgisini verdi.

Afganistan Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Afgan ordusunun Pazartesi günü komşu Zabul vilayetinin Mizan ilçesinde militanlar tarafından kazılan bir tüneli imha etmek için düzenlediği operasyonda, bir Taliban militanı öldürüldü ve bir militan yaralandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, militanların tünel kazdığı ve bunu eyaletteki güvenlik kontrol noktalarına yapacakları saldırıyı kolaylaştırmak için kullanmaya çalıştıkları belirtildi. Taliban tarafından olaylara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bakanlık, Salı günü yaptığı ayrı bir yazılı açıklamada, Afgan ordusuna mensup 326 askeri öğrencinin, ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde düzenlenen törenle mezuniyetlerini kutladıklarını bildirdi. Mezunlar, bir zamanlar Taliban isyancılarının yuvası olan Kandahar'da bulunan askeri eğitim merkezinde, terörle mücadele becerileri edindiler. Açıklamaya göre subaylar, Taliban militanlarının uyguladığı şiddetten etkilenen farklı bölgelere konuşlandırılacak.