Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Kalkınma Fonu aracılığıyla 14.300 çiftçiye 1,1 milyar afgani borç verecek. Bu borçlar, üç ila beş yıllık dönemlerde tahsil edilecek" dendi. Bakanlık, Pazar günü dört yerel finans şirketiyle (First Microfinance Bank, OXUS Afghanistan, FINCA-Afghanistan ve Tarh-e-Naw) anlaşma imzaladı. Bu kurumlar, anlaşma kapsamında çiftçiler ile tarımsal faaliyetlere kredi sağlayacak.

Açıklamada, bakanlığın Tarımsal Kalkınma Fonu'nun teknik müdürü Emal Arman'ın, "Kurum, kuruluşundan bu yana 13,2 milyar afganilik bütçeye onay verdi. Bu miktarın 10,4 milyar afganiden fazlasıyla Afganistan'ın 34 vilayetinin 32'sindeki 55.066 çiftçiye kredi sağlandı" şeklindeki sözlerine de yer verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Arman, bu kredilerin aralarında tarımsal ticaret, kooperatif birlikleri, hayvan çiftlikleri, balık üretimi, kümes hayvancılığı, taze ve kuru meyve işleme, ihracat, un değirmenleri, tarımsal ekipman şirketleri, yerel çiftlikler ve şirketlerin yanı sıra kimyasal gübre ithalatçıları ile diğer tarımsal şirketlerin de bulunduğu çeşitli tarımsal alanlarda dağıtıldığının altını çizdi. Afganistan hükümeti, tarımsal üretimin son yıllarda kuraklığın yanı sıra devam eden çatışmalar ile kırsal bölgelerdeki istikrarsızlık yüzünden belirgin şekilde düşmesi sebebiyle tarım sektörüne yönelik yatırım önlemleri almıştı.

Editör: İRFAN KARSLI