Dünya

Afganistan, Çin'in bağışladığı 2. parti kışlık yardım malzemelerini teslim aldı

KABİL, 14 Aralık (Xinhua) Çin'in Afganistan'a yaptığı kışlık yardım malzemesi bağışının ikinci partisi başkent Kabil'e ulaştı. Afganistan geçici hükümetinde Mülteciler ve Ger...

Abone Ol

KABİL, 14 Aralık (Xinhua) Çin'in Afganistan'a yaptığı kışlık yardım malzemesi bağışının ikinci partisi başkent Kabil'e ulaştı. Afganistan geçici hükümetinde Mülteciler ve Geri Dönüşler Bakan Yardımcısı Vekili Arsala Haruti ile Çin'in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu, bakanlığın Kabil'de bulunan bir deposunda Pazartesi gerçekleşen devir teslim törenine birlikte katıldılar. Bu seferki kışlık yardım malzemeleri arasında 70.000'den fazla battaniye ve 40.000'den fazla kaban da bulunuyor. Çin büyükelçisi törende yaptığı konuşmada yardımın bu kritik dönemde Çin halkından Afgan halkına bir sıcaklık getirdiğini söyledi.

13 Aralık 2021 tarihinde çekilen bu fotoğrafta, Afganistan'ın başkenti Kabil'e ulaşan Çin'in bağışladığı kışlık yardım malzemeleri görülüyor. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Wang, Çin'in Afganistan'a gıda dahil diğer yardımları da ulaştırmaya devam edeceğini söyledi. Wang, Afganistan'ın iyi bir komşusu olarak Çin'in, mevcut güçlükleri yenmesinde Afganistan'a yardıma hazır olduğunu belirtti. Afganistan mülteciler ve geri dönüşler bakanlığı yetkilileri kışlık yardım malzemelerini teslim aldılar. Haruti, birçok Afgan'ın zorluklar yaşadığı bir dönemde gönderdiği acil yardım malzemeleri için Çin'e teşekkür etti. Haruti, bu yardım malzemelerinin ülke genelinde ihtiyaç duyan kişilere dağıtılacağını söyledi.