Dünya

Afganistan, Çin'e çam fıstığı ihracatına yeniden başladı

Sözcü Mücahid, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Afganistan İslam Emirliği yetkililerinin hava koridorunu açılışını yapmasının ardından çam fıstığı taşıyan bir kargo uç...

Abone Ol

Sözcü Mücahid, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Afganistan İslam Emirliği yetkililerinin hava koridorunu açılışını yapmasının ardından çam fıstığı taşıyan bir kargo uçağı, Çin'e gitmek üzere Kabil Uluslararası Havalimanı'ndan havalandı" ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Kabil Uluslararası Havalimanı'nda, Çin'e çam fıstığı ihracatının yeniden başlaması üzerine düzenlenen bir törende bir kargo uçağı görülüyor, 31 Ekim 2021. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Afganistan resmi olarak 2019 yılında bir hava koridoru aracılığıyla Çin'in de aralarında bulunduğu bir dizi ülkeye çam fıstığı ihracatına başlamıştı. Ülkenin çam fıstığı birliğine göre çam fıstığı ağaçları, Afganistan'ın doğuda bulunan sekiz eyaleti Host, Paktiya, Paktika, Kapisa, Kuner, Nangarhar, Nuristan ve Lagman'da yetişiyor.