Yurt

Afgan yerel yönetimi huzursuzluğun yaşandığı vilayet için yeni bir güvenlik planı oluşturdu

Yerel hükümetinden Perşembe günü yapılan açıklamada, "Güvenliği sağlamlaştırmak ve yolsuzluğu önlemek için Celalabad şehri ve genel olarak Nangarhar vilayetinde, vilayet güven...

Abone Ol

Yerel hükümetinden Perşembe günü yapılan açıklamada, "Güvenliği sağlamlaştırmak ve yolsuzluğu önlemek için Celalabad şehri ve genel olarak Nangarhar vilayetinde, vilayet güvenlik personeli tarafından ciddi planlar uygulandı" denildi.

Açıklamada, "İslam Emirliği, Nangarhar'daki tüm vatandaşlara yakında güvenlik ve emniyet konusunda iyileşme göreceklerine dair güvence veriyor" ifadesi de yer aldı. Açıklamada ayrıca, Vilayet İstihbarat Müdürü Bashir Khan'ın, vilayetteki "tüm güvenlik tehditlerinin" ortadan kaldıracağına yönelik sözlerine yer verildi.

Geçtiğimiz ay Taliban'ın yönetimi eline geçirmesinden beri, Afganistan başkenti Kabil'in yaklaşık 120 kilometre doğusunda yer alan Celalabad'da, Taliban hükümetine muhalif olan bir İslam Devleti grubuna bağlı militanların üstlendiği bildirilen bir dizi bombalı saldırıda en az 10 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.