Yurt

Afgan hükümeti: Afganistan geçtiğimiz yıl 855 bin tondan fazla patates yetiştirdi

Bakanlık açıklamasında, "Patates tarlalarının çoğu Bamyan, Meidan-Vardak, Logar, Gur, Herat, Ferah, Baglan, Belh, Faryab, Jawzjan, Nangarhar ve Kunduz eyaletlerinde bulunuyor....

Abone Ol

Bakanlık açıklamasında, "Patates tarlalarının çoğu Bamyan, Meidan-Vardak, Logar, Gur, Herat, Ferah, Baglan, Belh, Faryab, Jawzjan, Nangarhar ve Kunduz eyaletlerinde bulunuyor. Bölgede patates ekimi yapılan alan geçtiğimiz yıl 53.674 hektara ulaştı" dendi.

Bakanlık, "Patates çok sayıda tüketicinin rağbet gösterdiği bir sebze. Uzmanların ve çiftçilerin çabalarının sonucunda patateslerin miktar, fiyat ve kalitesi geçmişe kıyasla büyük değişim gösterdi" ifadelerini kullandı. Bakanlık, ayrıca patatesleri saklamak için çeşitli eyaletlerde binlerce sıfır enerjili soğuk depo kurulduğunu da ekledi.

Afganistan'ın tarım ve iklim koşulları iyi kalitede patates yetiştirmek için ideal. Afganistan'ın önemli bir ticari mamulü olan patates, güçlü bir iç pazar ile mevsimsel olarak dalgalanan ithalat ve ihracat piyasasına sahip. Afgan hükümeti, dört tarafı karayla çevrili bu Asya ülkesinde ekonomiyi canlandırmak ve daha fazla istihdam imkanı yaratabilmek adına bir süre önce tarım sektörüne yatırım yapmak için önlemler almıştı.