Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Abdul Rahman Rashid gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı gıda krizini önlemek, yoksulluğu azaltmak ve iş fırsatları yaratmak için bugün ülke genelinde bir plan başlattı. Ülkedeki herkes için ortak refahı destekleme yönünde hükümet tarafından yakında daha fazla adım atılacak" dedi.

Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı! Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı!

Bakan Rashid'e göre, söz konusu plan, Afganistan'ın geçici hükümetinin bakanlar kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatıldı. Rashid, ülke genelindeki planın bir parçası olarak Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ülkenin başkentinin yer aldığı Kabil vilayetinde iş karşılığı gıda programı başlattığını ifade etti. Bakan Rashid, "Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı, bugün Kabil'de iş için gıda programı başlattı. Program sayesinde 40 binden fazla insana iş sağlanacak ve çalışmalarının karşılığında buğday alacaklar, ayrıca program diğer vilayetlerde de uygulanacak" dedi.

Afganistan'daki ekonomik durum, Taliban'ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından kötüleşti; yüksek işsizlik oranı ve artan yoksulluk ile yerel halk üzerinde büyük bir ekonomik yük oluştu. BM kurumları, yardım kuruluşları ve bazı sivil toplum örgütleri, kış öncesinde krizden etkilenen Afganlara hayat kurtarıcı yardım ve malzeme sağlamak için zamana karşı yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI