Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor

BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Afrika Birliği (AfB) Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi'nde önerilen bir dizi ortaklık eylem planının, Çin'in Afrika dahil olmak üzere Küresel Güney'in modernleşmesine destek verme isteğini ortaya koyduğunu söyledi. Zirvenin açılış töreninde konuşan Faki, forum çerçevesinde Çin-Afrika ortaklığını güçlendirmeye yönelik katkılarından dolayı Xi'ye şükranlarını dile getirdi.

Çin'in önerdiği Küresel Güvenlik İnisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi'ne desteğini ifade eden yetkili, insanlık için barış, dayanışma ve refah inşa etmeyi amaçlayan bu inisiyatiflerin Afrika Birliği'nin 2063 Gündemi ile tam uyum içinde olduğunu söyledi. Faki, Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun ilk kez düzenlendiği 2000 yılından bu yana altyapı, tarım, enerji gibi pek çok sektördeki projeler aracılığıyla birçok Afrika ülkesine getirdiği başarılarla öne çıktığını belirtti.

Afrika ülkelerinin her bir ülke için yeniden birleşmenin önemini kavradığına işaret eden Faki bu ülkelerin, tek Çin ilkesini ve Çin'in barışçıl şekilde yeniden birleşmesini desteklemekte hiçbir zaman tereddüt etmediklerini ifade etti. Faki, Çin ve Afrika'nın benzer tarihi zorluklarla karşılaştığını ve bu ortak tarihin iki taraf arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: rss