SAN FRANCİSCO, 9 Aralık (Xinhua) -- Breed, "Küresel iklim değişikliğinin hızla ivme kazandığı ve bizleri etkilediği bir ortamda bu acil meydan okumayı ele almamız ve hepimizin gelişebileceği bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmamız gerekiyor. San Francisco'nun İklim Eylem Planı, tutkulu hedeflerimizi alıp bizlere bu hedefleri gerçekleştirmek için yürütmemiz gereken strateji ve eylemleri sunuyor" diye ekledi.

Duyuruya göre, San Francisco'nun planı, altı kilit alanda strateji ve eylem belirleyerek kentteki sera gazı emisyonlarını ortadan kaldırmaya yönelik kapsamlı bir yaklaşım benimsiyor: Bu alanlar enerji arzı, inşaat faaliyetleri, ulaşım ve arazi kullanımı, konut, sorumlu üretim ve tüketim ile sağlıklı ekosistemlerden oluşuyor.

Planda bu yeni çevre taahhütlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olacak toplam 31 strateji ve 159 destekleyici eylem belirleniyor: 2030 yılına kadar emisyonları 1990 düzeylerinin yüzde 61 altına çekmek ve 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak. San Francisco'da net sıfır emisyon, emisyonların 1990 düzeylerinin yüzde 90 altına çekilmesi ve geri kalanın ağaçlar ve yeşil alanlar gibi doğal çözümlerle ortadan kaldırılması olarak tanımlanıyor.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI