Yaşam

ABD'nin Kaliforniya topluluğundaki Asyalı Amerikalıların yüzde 30'dan fazlası pandemide nefret olayı bildirdi

LOS ANGELES, 13 Ocak (Xinhua) Yeni bir anket, Kaliforniya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük Asya topluluklarından biri olan Los Angeles ilçesinin San Gabriel Vadi...

Abone Ol

LOS ANGELES, 13 Ocak (Xinhua) Yeni bir anket, Kaliforniya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük Asya topluluklarından biri olan Los Angeles ilçesinin San Gabriel Vadisi'nde yaşayan Asyalı Amerikalıların yaklaşık yüzde 31'inin, Kovid-19 salgınından bu yana kendilerinin veya ailelerinin ırklarına veya etnik kökenlerine dayalı bir nefret olayı deneyimlediklerini ortaya koydu. Kâr amacı gütmeyen Asya Gençlik Merkezi ve Asyalı Amerikalılar Adaleti Geliştiriyor - Los Angeles isimli iki kuruluş tarafından Çarşamba günü yayınlanan anket raporuna göre, pandemi sırasında Asyalı topluluklara karşı nefret arttı ve bu nefret olaylarının çoğu hakaret veya sözlü taciz içerdi. Ankete katılanların yaklaşık yarısı (yüzde 45), Kovid-19 salgını öncesine kıyasla toplumlarında kendilerini daha az güvende hissettiğini ve çoğunluğu da (yüzde 59) evden çıktıklarında hislerini ve davranış biçimlerini değiştirdiklerini söyledi.

Anket sonuçları ayrıca, ankete katılanların yüzde 55'inin toplumlarında ırk ayrımcılığı veya taciz mağdurları için bir destek olmadığını düşündüğünü, ebeveynlerin yüzde 49'unun, zorbalık ve Asya karşıtı nefret göz önüne alındığında çocuklarının okula dönmesi konusunda endişeleri olduğunu gösterdi. Ulusal düzeyde, AAPI (Asyalı Amerikalı ve Pasifik Adalı) Nefretini Durdur grubu, Mart 2020'den Haziran 2021'e kadar aralarında 5.700'den fazla sözlü taciz ve 1.200'den fazla fiziksel saldırı vakasının bulunduğu 9.000'den fazla nefret olayı raporu aldı. Bu raporlara göre, San Gabriel Vadisi sakinleri tarafından AAPI Nefretini Durdur grubuna, Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana ulusal ve ülke çapındaki eğilimleri yansıtan 219 Asya karşıtı nefret olayı bildirildi ve bu olayların yüzde 21'i 18 yaşın altındaki gençler tarafından bildirildi.

Asyalı Amerikalı topluluklara karşı nefreti kınayan insanlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles ilçesinin San Gabriel Şehrindeki San Gabriel Mission Playhouse önünde toplandı, 20 Mart 2021. (Fotoğraf: Zeng Hui/Xinhua)

Ankete 300'den fazla San Gabriel Vadisi sakini yanıt verdi ve bunların 284'ü nihai analize dahil edilmek için uygunluk kriterlerini karşıladı. Asyalı Amerikalılar Adaleti Geliştiriyor - Los Angeles CEO'su Connie Chung Joe yaptığı açıklamada, "San Gabriel Vadisi, Kaliforniya'daki en önemli Asyalı topluluklarından biridir. Biz gizli ve güvenli destek almak üzere nereye başvuracağını bilmeyen bireyler için buradayız" ifadesini kullandı. Asyalı Gençlik Merkezi'nin Genel Müdürü Michelle Freridge da, "Los Angeles ilçesinin San Gabriel Vadisi bölgesindeki Asyalı Karşıtı Nefret olaylarını yerel dilde topluluk eğitimi, katılım ve seferberlik faaliyetleri yoluyla ele almaya devam edeceğiz ve sakinleri Asyalı Karşıtı Nefret olaylarını önleme, ele alma ve bunlardan sonra iyileşme konusunda güçlendireceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.