Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

ABD'nin Kaliforniya Eyalet Valisi Gavin Newsom Salı günü yaptığı açıklamada, aşı ve hastaneye yatış oranlarında bir değişiklik olmaması halinde eyaletin ekonomisini 15 Haziran'a kadar tamamen açmaya hazır olacağını duyurdu. Newsom, söz konusu açıklamayı San Franscisco'da düzenlediği bir basın toplantısında yaptı.

The San Francisco Chronicle gazetesi, Newsom'un, "Bu, pandemi açısından büyük bir gün... Planın ötesine geçiyor, renkli kademelerden kurtuluyor ve karartma ayarlı anahtarı geride bırakıyor olacağız. Bugün bildiğiniz gibi, plandan kurtuluyoruz. Eğer işimize iyi şekilde devam edersek, bu 15 Haziran'da olacak" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kaliforniya'da pandemiden en fazla etkilenen topluluklarda yapılan 4 milyon aşı dahil 20 milyon dozdan fazla aşının uygulanacağı belirtildi. Hastaneye yatışlarda istikrarlı bir düşüş olduğunu vurgulayan Newsom, Kovid-19 pandemisinden toparlanmada bir sonraki aşamanın, eyaletin Daha Güvenli Ekonomi Planı'nın ötesine geçmek olduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI