BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

HOUSTON, 7 Aralık (Xinhua) Birçok yerel medya kuruluşunun bildirdiğine göre, şehirdeki 39 atık su arıtma tesisinin sekizinde Omicron varyantı tespit edildi. Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Departmanı'na göre, Houston'ın büyük bölümünü kaplayan Harris ilçesinde yaşayan 40'lı yaşlarında bir kadın Pazartesi günü Teksas'ın ilk Omicron Kovid-19 varyantı vakası olarak tanımlandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, aşısını tam olarak yaptıran hastanın yakın zamanda herhangi bir seyahat geçmişi yok.

Chicago Tribune gazetesinin Salı günü bildirdiğine göre, Chicago'daki ilk Kovid-19 Omicron varyantı vakası, şehre seyahat eden ve başka bir eyalette yaptırdığı testte Omicron pozitif çıkan bir kişiyle teması olan bir kişide tespit edildi. Gazete bu kişinin bir hatırlatma dozu ile tam aşılı olduğunu ve hastaneye yatırılmadan tedavi edildiğini de ekledi. İlk olarak 24 Kasım'da Güney Afrika'da bildirilen Omicron, Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici bir varyant" olarak listelendi.

Editör: İRFAN KARSLI