ABD Islah Bürosu (BOR), Colorado, New Mexico, Wyoming ve Utah eyaletlerinde bulunan barajlardaki düşük su seviyelerinin, 2022 su yılı için yüzde 20 oranında düşen hidroelektrik üretiminde azalma anlamına geldiğini bildirdi.

DENVER, 19 Ekim (Xinhua) -- Uzmanlara göre, ABD'nin Colorado Nehri sistemindeki su seviyeleri 1967'den bu yana bugünkü kadar düşük olmadı ve ülkenin güneybatısındaki mega kuraklık hidroelektrik üretimini önemli ölçüde azalttı. ABD Islah Bürosu (BOR), Colorado, New Mexico, Wyoming ve Utah eyaletlerinde bulunan barajlardaki düşük su seviyelerinin, 2022 su yılı için yüzde 20 oranında düşen hidroelektrik üretiminde azalma anlamına geldiğini bildirdi. BOR üst Colorado Nehri Havzası enerji yöneticisi Nick Williams yakın zamanda, hidroelektrik üretiminin 2000 yılından bu yana genel olarak yaklaşık yüzde 30 azalmasına rağmen, 30 Eylül'de sona eren 2022 yılı için 2021'den itibaren üretimin tam yüzde 20 düştüğünü açıkladı.

Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı

BOR yetkilisi, Salı günü The Colorado Sun'a verdiği demeçte, "Oldukça düşük üretim yılları muhtemel görünüyor" dedi. Habere göre, Colorado Nehri sistemlerinin hidroelektriğinin çoğunu üreten Powell Gölü'ndeki Glen Kanyonu Barajı'nda yaklaşık yüzde 78 azalma oldu. Williams, 1988'den 1999'a kadar olan kuraklık öncesi ortalamayla karşılaştırıldığında, en son su yılı hidroelektrik üretiminin yaklaşık yüzde 43 düştüğünü belirtti. Habere göre, "21. yüzyılın başlangıcı, bilim insanlarının şu anda güneybatıda son 1200 yıldaki en kurak 22 yıllık süre olduğuna inandıkları şeye işaret ediyor". Güneybatı'nın en önemli nehri olan Colorado'dan hidroelektrik enerji üretimindeki son düşüşler, yetkililerin uzun vadede "bu sistemden makul olarak ne kadar enerji üretimine güvenilebileceğini yeniden düşünmelerine" neden oldu. Williams, "Tipik depolama modelleri altında sayılarımızı baz alarak ne yapacağımıza ve bunların yeteneklerini sorguladığımıza yönelik varsayımlara gerçekten çok sıkı bir şekilde bakmaya başlıyoruz. Bence yapılacak en akıllıca şey, muhtemelen daha düşük uzun vadeli bir şey planlamak; bu durumda daha fazla su ve enerjiye tepki vermek daha azına olduğundan daha kolay" dedi.

Kaynak: rss