Dünya

ABD'nin en yaşlı 2. Dünya Savaşı gazisi New Orleans'ta 112 yaşında öldü

HOUSTON, 6 Ocak (Xinhua) Military Times, Brooks'un planladığı gibi, New Orleans'taki evinde, kendi yatağında öldüğünü yazdı. Müzenin Başkanı ve CEO'su Stephen Watson, Brooks...

Abone Ol

HOUSTON, 6 Ocak (Xinhua) Military Times, Brooks'un planladığı gibi, New Orleans'taki evinde, kendi yatağında öldüğünü yazdı. Müzenin Başkanı ve CEO'su Stephen Watson, Brooks'u inancı güçlü, "kibar ruhlu" bir adam olarak nitelendirdi. Watson, "Brooks, ülkenin yaşayan en eski gazisi olarak, İİ. Dünya Savaşı'nda ülkemize gururla hizmet etti" dedi. "Nezaketi, gülümsemesi ve mizah anlayışı, Brooks'u seven ve ona hayran olan nesilleri ona bağladı."

Louisiana Valisi John Edwards, Twitter'da "Amerika'nın en yaşlı 2. Dünya Savaşı gazisi ve gururlu bir Louisianalı olan Lawrence Brooks'un vefatını duymaktan dolayı müteessirim" dedi. Louisiana'nın yerlisi olan ve orada yaşayan Brooks, 2. Dünya Savaşı'nda ağırlıklı olarak Siyah 91. İstihkam Taburu'nda görev yaptı. Siyah Ordu gazisi Brooks, ABD tarihinde siyah ve beyaz askerlerin ayrı çadırlarda uyuduğu ve ayrı yemek yediği bir ayrımcılık döneminde görev yaptı. NBC News'in bir haberine göre Brooks Baton Rouge'un dışındaki küçük bir köyde, Büyük Bunalım'dan sonra iş bulmak için Mississippi'ye taşınan ortakçılar olan anne babasının on beş çocuğundan biri olarak 1909'da doğdu.

Brooks, askerde zorunlu hizmet yılının ardından ilk olarak Kasım 1941'de terhis edildi ve New Orleans'a geri döndü, ancak haftalar sonra Pearl Harbor'a yapılan saldırının ardından ABD Ordusu'na yeniden katıldı. Brooks daha sonra denizaşırı ülkeler olan Avustralya, Yeni Gine ve Filipinler'de görev yaptı ve birinci sınıf er rütbesine yükseldi. Brooks görevini tamamladıktan sonra, Jim Crow döneminin ırkçı rejiminde sivil hayata geri döndü ve 70 yaşlarında emekli olana kadar forklift operatörü olarak çalıştı. Karısı Leona 2008 yılında öldü. Brooks'un beş çocuğu, 13 torunu ve 32 torun çocuğu bulunuyor.