PressTV'nin, 1976'dan beri Afganistan'da çocuklar ve aileleri için hayat kurtaran hizmetler sunmak amacıyla çalıştığı ifade edilen Londra merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Save the Children'ın verilerine atıfta bulunarak yayınladığı haberine göre, "Bu veriler, savaşın çocuklar üzerindeki ölümcül maliyetine dair yıkımı gösteren bir içerik" sunuyor.

PressTV'nin haberine göre yardım örgütü, "Çatışmadan doğrudan etkilenen çocukların gerçek sayısı muhtemelen yaklaşık 32 bin 945'ten çok daha yüksek. Üstelik bu sayı o dönemde açlık, yoksulluk ve hastalık nedeniyle ölen çocukları da kapsamıyor" diye ekledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Save the Children Asya Bölge Müdürü Hassan Noor, "20 yılın ardından geriye kalan tek şey, tüm yaşamları savaşın sefaleti ve etkisiyle mahvolmuş bir nesil. Son yirmi yılda yaşanan insani acıların büyüklüğü akıl almaz seviyede" dedi. Amerika Birleşik Devletleri, Pazartesi günü, son ABD uçaklarını bu Asya ülkesinin başkenti Kabil'den çıkararak, Amerikan tarihinin en uzun savaşı olan Afganistan'daki yirmi yıllık savaşı bitirmiş oldu.

Editör: İRFAN KARSLI