Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Kovid-19'un daha fazla yayılmasını önlemek için insanlardan Noel tatili sırasında seyahate çıkmamalarını ve evde kalmalarını istedi.

En son yayınladığı tavsiyesinde "Seyahate çıkarsanız Kovid-19'u yayma ve Kovid-19'a yakalanma olasılığınız artar. CDC, seyahat planlarınızı erteleyip evde kalmanızı tavsiye etmeye devam ediyor, çünkü bu yıl kendinizi ve başkalarını korumanın en iyi yolu bu" ifadelerini kullanan CDC, "kış tatilini kutlamanın en güvenli yolu birlikte yaşadığınız kişilerle evde kalmak" diye ekledi.

CDC, "Ailenizle ve arkadaşlarınızla sanal bir tatil yemeği hazırlayın, sanal hediyeleşme düzenleyin, evinizi süsleyin ya da elişi süsler yapın" önerilerinde bulundu. CDC söz ülkede Kovid-19 vakalarının, Kovid-19 kaynaklı ölüm ve hastaneye yatışların artmaya devam etmesi üzerine yaptı.konusu tavsiyeyi

ABD'nin başkenti Washington D.C.'de bir Kovid-19 test noktasında bir adamdan Kovid-19 PCR burun sürüntüsü alınıyor, 13 Kasım 2020. (Fotoğraf: Ting Shen/Xinhua)

CDC'nin verdiği bilgilere son yedi günde ABD'de 1 milyon 511 binin üzerinde vaka bildirildi. CDC'nin Salı günü güncellediği verilere göre Pazartesi günü ülkede 183 bin 927 yeni vaka ve bin 725 ölüm kayda geçti. CDC, günlük yeni vaka sayısının yedi günlük ortalamasının yaklaşık 216 bin ve yedi günlük ölüm sayısı ortalamasının 2 bin 600'den fazla olduğunu duyurdu.

Kovid İzleme Projesi'nin son verilerine göre ABD'de şu anda Kovid-19 yüzünden hastanede tedavi gören kişi sayısı 117 bin 777 ile rekor kırdı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin iki aşıya acil kullanım izni vermesinden sonra ülkede Kovid-19 aşı kampanyası başlatıldı. Johns Hopkins Üniversitesi'nin tuttuğu gerçek zamanlı verilere göre ABD'de Salı gecesi itibarıyla vaka sayısı 18 milyon 200 bini, ilgili ölüm sayısı 322 bin 500'ü aştı.

Editör: İRFAN KARSLI