Genel

ABD'den İran'ın petrol sektörüne yeni yaptırımlar!

ABD, Pazartesi günü İran'ın petrol sektöründeki kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımlar açıklayarak Tahran yönetimi üzerindeki azami baskı kampanyasını ikiye katladı....

Abone Ol

ABD, Pazartesi günü İran'ın petrol sektöründeki kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımlar açıklayarak Tahran yönetimi üzerindeki azami baskı kampanyasını ikiye katladı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'ne (IRGC-QF) mali desteğinden ötürü İran Petrol Bakanlığı, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve İran Ulusal Tanker Şirketi'ne (NITC) yaptırım kararı alındığı belirtildi.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene'nin yanı sıra İran Ulusal Petrol Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketi'nin yöneticileri de yaptırım listesinde yer alıyor.

Bu yaptırımlardan birkaç gün önce de Trump yönetimi, İran'ın Irak'taki büyükelçisini, "İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü adına veya yararına hareket ettiği" iddiasıyla kara listeye almıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pazartesi günü yaptırımların açıklanmasından kısa süre sonra Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, "ABD'nin #yaptırımbağımlısı olduğunu nihayet kabul etme zamanı geldi. Bu alışkanlığı bırak. İran'a karşı daha fazla ekonomik savaş, ABD'ye daha fazla değil daha az nüfuz getirecektir," ifadelerini kullandı.