CDC'nin son verilerine göre, ABD genelinde Pazartesi günü itibarıyla 116 milyon dozun üzerinde aşının dağıtımı yapıldı ve 92 milyon dozun üzerinde aşı uygulandı.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

CDC verileri yaklaşık 31 milyon kişiye iki doz aşı vurulduğunu gösteriyor. ABD'de halen ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından acil kullanım izni verilen üç farklı Kovid-19 aşısı bulunuyor.FDA, Amerikan ilaç üreticisi Pfizer'ın Alman şirketi BioNTech ile birlikte ürettiği bir aşı ile Amerikan ilaç üreticisi Moderna tarafından üretilen bir başka aşıya geçen yıl Aralık ayında acil kullanım izni vermişti.

Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısına ise 27 Şubat'ta onay verildi. Bu aşı, ABD'de onaylanan ilk tek dozluk aşı oldu. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta, ABD'nin Mayıs ayı sonuna kadar her bir yetişkin Amerikalı için yeterli Kovid-19 aşısına sahip olacağını söyledi. Bu, daha önce Temmuz sonu olarak konulan hedefin önemli ölçüde hızlandırılması anlamına geliyor.

Editör: İRFAN KARSLI