Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Cumartesi günü çıkan ve Washington D.C. Metropolitan Polis Departmanı'na dayandırılan haberlerde bu kişinin başkente Virginia'dan geldiği belirtildi. CNN'in olayı bilen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Virginia eyaletinin Front Royal kasabasından geldiği belirlenen Wesley Allen Beeler adlı kişi polise, yarı otomatik Glock marka tabanca taşıdığını söyledi, daha sonra tabancada 17 mermi olduğu ve yanında kullanıma hazır yedek şarjör bulunduğu anlaşıldı.

Habere göre Beeler kongre binasının hemen kuzeyindeki North Capitol ve Kuzeydoğu E caddelerinin kesiştiği kontrol noktasında durduruldu. Ayrıca üzerinde başkan seçilen Joe Biden'ın Çarşamba günü yapılacak yemin töreni için hazırlanmış sahte bir akreditasyon belgesi bulundu.

CNN'in, D.C. Metropolitan Polis Departmanı'ndan gelen olay raporuna dayandırdığı haberine göre, polis daha sonra tabancaya, 509 adet mermiye, av tüfeği fişeklerine ve tabanca şarjörüne el koydu. Beeler, diğer suçlamaların yanı sıra ruhsatsız ateşli silah ve mühimmat bulundurmaktan tutuklandı.

Olay, başkentte yaklaşan başkanlık yemin töreni öncesi güvenlik önlemlerinin artırıldığı sırada yaşandı. Pentagon, başkent için 25.000 kadar Ulusal Muhafız görevlendirdi. Bu sayı şu anda Irak ve Afganistan'da konuşlanmış birliklerin toplamından daha fazla. Ulusal Muhafız Bürosu'nun Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, "Yemin törenini desteklemek için her eyalette, bölgede ve Washington D.C.'de, Ulusal Muhafızlar'dan kadınlar ve erkekler olacak" ifadeleri yer aldı.

Editör: İRFAN KARSLI