NEW YORK, 27 Ağustos (Xinhua) -- ABD'nin Florida eyaletinin Jacksonville kentindeki bir Dollar General mağazasında Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilen ırkçı silahlı saldırıda saldırgan dahil en az 4 kişi hayatını kaybetti. Jacksonville Şerifi T.K. Waters düzenlediği basın toplantısında, saldırıda üçü de siyahi olan iki erkek ve bir kadının öldürüldüğünü kaydetti.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

Polis, 20'li yaşlarının başında beyaz bir erkek olan şüphelinin üzerinde çok güçlü bir tüfek ile bir tabanca bulunduğunu, ayrıca askeri yelek giydiğini belirtti. Waters gazetecilere yaptığı açıklamada, "Saldırının ırkçı nedenlerle yapıldığı açık, saldırgan siyahilerden nefret eden biri" dedi. Yetkili, saldırganın silahlı saldırıdan önce siyahilere duyduğu nefreti detaylı olarak anlattığı "birkaç manifesto" kaleme aldığını söyledi. Polis, saldırının ardından kendisini de vuran şüphelinin tek başına hareket ettiğine inanıyor. Saldırganın büyük bir gruba mensup olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Saldırı, siyahiler için kurulmuş tarihi bir üniversite olan Edward Waters Üniversitesi'nden birkaç blok ötede gerçekleşti. Kampüste yaşayan öğrencilerin yurtlardan çıkmamaları istendi. Jacksonville Belediye Başkanı Donna Deegan da silahlı saldırıyı nefret suçu olarak niteledi.

Editör: Şeymanur Erbay