CDC'nin Morbidite ve Mortalite Raporu'nda Cuma günü yayınlanan ve 2 haftalık bir dönemi (14-27 Ağustos) kapsayan çalışmada, 0-17 yaş arasındaki kişiler arasında, aşı kapsamının en düşük olduğu eyaletlerde Kovid-19 ile ilgili acil servise gidenlerin sayısının, aşı kapsamının en yüksek olduğu eyaletlerden 3,4 kat; hastaneye kaldırılanların sayısının ise 3,7 kat daha fazla olduğu belirlendi.

Bu arada, Cuma günü yayınlanan ikinci bir CDC raporuna göre ise, çocuklar ve ergenlerin Kovid-19 ile ilişkili nedenlerle haftalık hastaneye yatış oranları, Haziran ayının sonundan Ağustos ayının ortasına kadar olan dönemde yaklaşık beş kat arttı. Bu dönem, son derece bulaşıcı Delta varyantının yayılmasının artışıyla aynı döneme denk geliyor.

Hastaneye yatış oranlarının, aşısızlar arasında tam aşılı ergenlere göre 10 kat daha yüksek olduğu belirtilen raporda, hastaneye yatırılan çocuk ve ağır hastalığı olan ergenlerin oranlarının, Delta varyantının baskın olduğu dönemde ve öncesinde benzer olduğu da ifade edildi. Amerikan Pediatri Akademisi ve Çocuk Hastaneleri Birliği tarafından hazırlanan bir rapora göre, 26 Ağustos itibariyle, ABD'de pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık 4,8 milyon çocuğun Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI