Dünya

ABD'de bölgesel üretim Haziran ayında büyümeye devam ediyor

Haziran ayı İmalat İşletme Görünümü Anketi'ne göre, karışık hareketler olmasına rağmen genel faaliyet, yeni siparişler ve sevkiyatlar için göstergeler yüksek kaldı. Gelecektek...

Abone Ol

Haziran ayı İmalat İşletme Görünümü Anketi'ne göre, karışık hareketler olmasına rağmen genel faaliyet, yeni siparişler ve sevkiyatlar için göstergeler yüksek kaldı. Gelecekteki endekslerin çoğu bu ay iyileşti. Bu iyileşme daha fazla firmanın gelecek altı ay boyunca genel büyüme beklediğini gösteriyor. Mevcut genel faaliyet için yayılım endeksi bu ay 1 puan düşüşle 30,7'ye geriledi. Yeni sipariş endeksi düşerken mevcut sevkiyat endeksi yükseldi.

Ortalamaya göre, firmalar istihdam alanında artış bildirmeye devam etti. İstihdam endeksi 11 puan artarak geçen aya göre kayıplarını telafi etti.Gelecekteki genel faaliyet için yayılım endeksi 17 puan artarak yaklaşık 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Gelecekteki yeni siparişler endeksi, gelecekteki sevkiyatlar endeksi ve gelecekteki istihdam endeksi de Mayıs ayında artış gösterdi.

İmalat İşletme Görünümü Anketi, Pennsylvania'nın doğusu ve merkezi, New Jersey'nin güneyi ve Delaware'i kapsayan Üçüncü Federal Rezerv Bölgesi'ndeki üreticilere yönelik her ay yapılıyor. ABD Merkez Bankası Philadelphia Şubesi, merkezi Washington D.C.'de bulunan Guvernörler Kurulu ile birlikte Merkez Bankası Sistemi'ni oluşturan 12 bölgesel Merkez Bankası'ndan biri.