Genel

ABD'de 1 Temmuz'a kadar Kovid-19 ölümlerinin 599 bini bulması öngörülüyor

Enstitünün bu son öngörüsü, 8 Mart'tan 1 Temmuz'a kadar 75 bin ölüm daha gerçekleşeceği anlamına geliyor. IHME, öngörülen Kovid-19 aşılama süreciyle 1 Temmuz'a kadar 87 bin 20...

Abone Ol

Enstitünün bu son öngörüsü, 8 Mart'tan 1 Temmuz'a kadar 75 bin ölüm daha gerçekleşeceği anlamına geliyor. IHME, öngörülen Kovid-19 aşılama süreciyle 1 Temmuz'a kadar 87 bin 200 hayatın kurtarılacağını tahmin ediyor. Enstitünün tahminine göre, günlük enfeksiyonların Mart ayının sonuna kadar günde 125 binin üzerinde sabit kalması ve ardından istikrarlı bir biçimde azalması bekleniyor.

IHME'ye göre Mart'tan 1 Temmuz'a kadar olan bir tarihte 18 eyaletteki hastanelerin yatak kapasitesi üzerinde yüksek veya aşırı bir baskı oluşacak. ABD'de ülke genelinde günlük Kovid-19 vakaları ve ölümleri azalmaya devam ediyor. Buna rağmen IHME verilerine göre 19 eyalette bulaşma artıyor. Uzmanlar, insanların maske takma ve sosyal mesafe gibi koruyucu önlemleri gevşetmesi halinde bulaşmanın, aşılamanın etkisini ortadan kaldırmaya yetecek kadar artabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.