Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

ADEN, 9 Eylül (Xinhua) -- ABD Merkez Komutanlığı, son 24 saat içinde Yemen'de Husilere ait çok sayıda askeri varlığı imha ettiklerini duyurdu. Komutanlık, Pazar günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Yemen'de Husilerin kontrolündeki bir bölgede bulunan üç insansız hava aracını ve iki füze sistemini imha ettiklerini bildirdi.

Komutanlık, bu varlıkların bölgedeki çeşitli deniz çıkarlarına yönelik "açık ve yakın bir tehdit" oluşturduğunu savundu. Olay, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi. Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'deki askeri operasyonlarını artıran Husiler, İsrail'e ait olduğuna ya da İsrail'e gittiğine inandıkları gemileri hedef alıyor. Grup, bu askeri operasyonları Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma oldukları göstermek amacıyla düzenlendiklerini söylüyor.

Kaynak: rss