WASHİNGTON, 24 Ekim (Xinhua) -- Joe Biden yönetimi Pazartesi günü ülke genelinde inovasyonu teşvik etmek, üretimi güçlendirmek ve istihdam yaratmak amacıyla kurulacak 31 teknoloji merkezi belirledi. Biden, "Biyoteknoloji, kritik materyaller, kuantum hesaplama, gelişmiş üretim gibi kritik teknolojilere yatırım yapacağız. Böylece ABD yeniden tüm dünyada inovasyon lideri olacak" dedi.

Romanya'yı Boris Kasırgası vurdu: 5 ölü Romanya'yı Boris Kasırgası vurdu: 5 ölü

Beyaz Saray tarafından Pazartesi günü yapılan yazılı açıklamaya göre 32 ABD eyaleti ile Porto Riko'yu kapsayan teknoloji merkezleri; yarı iletkenler, temiz enerji, kritik mineraller, biyoteknoloji, hassas tıp, yapay zeka, kuantum hesaplama gibi yenilikçi sektörlerin geliştirilmesine odaklanıyor. San Francisco, Seattle ve Boston gibi birkaç büyük ABD şehrinde yoğunlaşan teknoloji yatırımlarını ülkenin diğer bölgelerine yaymak amacıyla tasarlanan bölgesel teknoloji merkezleri Montana, Wisconsin, Vermont, Nevada, Illinois ve Oklahoma gibi eyaletlerde yer alıyor. 

Açıklamaya göre resmi adı Bölgesel Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Programı olan bu program, 2022'nin Ağustos ayında Biden tarafından imzalanan CHIPS ve Bilim Yasası ile yetkilendirildi. Teknoloji merkezleri, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Mayıs ayında kentlere toplamda 500 milyon ABD doları tahsis etmesi sonucunda ortaya çıkarıldı. Ticaret Bakanı Gina Raimondo, bakanlığın gelecek yıl 31 teknoloji merkezinden 5 ila 10 tanesine 75'er milyon dolara kadar ödül vermeyi planladığını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay