Dünya

AB yetkilisi: Hırvatistan 2023'te euroya geçme yolunda ilerliyor

Dombrovskis, Twitter'da yayınladığı bir mesajda, "Euro, bugün Avrupa'da olduğu gibi Hırvatistan için büyük bir kazanç olacak ancak kimse euroya geçişi fiyat artırımı için kull...

Abone Ol

Dombrovskis, Twitter'da yayınladığı bir mesajda, "Euro, bugün Avrupa'da olduğu gibi Hırvatistan için büyük bir kazanç olacak ancak kimse euroya geçişi fiyat artırımı için kullanmamalı. Bu, yakından izlenmeli ve yönetilmelidir" ifadelerini kullandı. Dombrovskis bu yorumu, Zagreb'de düzenlenen ve Hırvatistan'ın Avrupa'nın ortak para birimi euroya giden yolunun ele alındığı konferansta yaptığı konuşmadan kısa süre sonra yaptı.

Dombrovskis konuşmasında, Hırvatistan'ın ekonomik toparlanmasının iyi gitmesine rağmen ülkenin pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin dikkatli olması gerektiği ve özellikle düşük aşılama oranının daha fazla kısıtlayıcı tedbire yol açabileceği uyarısında bulundu.

AB Komisyonu Üyesi, Hırvatistan'ın ancak tüm yakınlaşma şartlarını yerine getirdikten sonra euroya geçebileceğini söyledi. Bu şartlar 2022'de karşılanırsa AB Konseyi, 1 Ocak 2023'te Hırvatistan'ın euroya geçmesine izin verip vermeyeceğine karar verecek.