İran'daki maden patlamasında ölü sayısı 51'e yükseldi İran'daki maden patlamasında ölü sayısı 51'e yükseldi

Pazartesi günü Xinhua'ya konuşan Othman, Kerem Şalom'un iyileştirilmesi planının Filistin için onaylanacak kalkınma projeleri paketinde yer aldığını belirtti. Othman, "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Kerem Şalom ticari geçiş noktasını geliştirme projesine ilişkin planlar hazır ancak bütçe ve çalışmanın nasıl geçekleştirileceği henüz net değil" dedi. Othman'ın açıklamaları, İsrail medyasında çıkan ve AB'nin Gazze Şeridi'ndeki ihracat-ithalat ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kerem Şalom geçişinin kapasitesini geliştirmeya 6 milyon euro ayırdığı haberinin ardından geldi.

Haberde ayrıca, yeni proje ile tır yolunun genişletileceği, altyapı yenilemesinin ve gelişmiş elektronik tarama sistemlerinin kurulmasının sağlanacağı aktarıldı. İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki tek ticari geçiş kapısının geliştirilmesinin amacının, İsrail tarafının şartlarına uygun şekilde tırların boşaltılmasını sağlamak olduğuna da dikkat çekildi.

Othman, AB tarafından finanse edilen ve Filistin'e tahsis edilen projelerle; ekonominin, su ve altyapı gibi çeşitli alanların ve Gazze Şeridi'nde yaşayanların desteklenmesinin amaçlandığını söyledi. AB'nin resmi yazılı açıklamasına göre, AB yetkilileri Pazar günü Gazze Şeridi'ni ziyaret etti ve Filistinli iş insanlarıyla biraraya geldi. Açıklamada, İsrail'e 2007'den beri Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldırması ve yoksul kıyı yerleşim bölgesi nüfusu için serbest ticari dolaşımı kolaylaştırması çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI