Dünya

AB ve İsrail vatandaşları Karadağ'a koşulsuz girebilecek

Sağlık Bakanı Jelena Boroviniç Bojoviç, karar uyarınca Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Rusya, Ukrayna ve Belarus vatandaşlarının yanı sıra A...

Abone Ol

Sağlık Bakanı Jelena Boroviniç Bojoviç, karar uyarınca Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Rusya, Ukrayna ve Belarus vatandaşlarının yanı sıra AB ve İsrail'den gelen yolcuların da ülkeye koşulsuz giriş yapabileceğini söyledi.

Ayrıca, en fazla 50 kişinin katılabileceği düğünlere, gece yapılan mezuniyet balolarına ve diğer kutlamalara yeniden izin verildi. Ülkede barlar ve restoranlar da sabah 07.00'den gece yarısına kadar çalışabilecek. Aynı şekilde, 50 kişiye kadar olan gruplar, ülke genelindeki gezilere katılabilecek ve turistik mekanları ziyaret edebilecek.

Aşı kampanyasının devam ettiği Karadağ'da, maske takma, dezenfeksiyon ve hijyen kuralları gibi önleyici tedbirler geçerliliğini koruyacak. Sağlık Bakanı, ulusal yayın kuruluşu RTCG'ye yaptığı açıklamada, ülkedeki yetişkinlerin yüzde 20'sinin koronavirüse karşı tamamen aşılandığını söyledi.

Resmi verilere göre, yaklaşık 600 bin nüfuslu ülkede, toplu aşılamanın başladığı 4 Mayıs'tan bu yana 234 bin 278 doz aşı yapıldı. Karadağ'da son 24 saatte 41 Kovid-19 vakası kaydedildi ve dört kişi hayatını kaybetti. Ülkede pandeminin başlangıcından bu yana toplam 99 bin 758 vaka kaydedilirken, can kaybı sayısı ise bin 591'e ulaştı. Aktif vaka sayısı bu yıl Mart ayı ortasından beri istikrarlı biçimde düşüyor.