Dünya

AB liderlerinden kısıtlamaların kaldırılması konusunda ihtiyat çağrısı!

Perşembe günü AB liderlerinin video konferansı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, "Geçmişten ders almalıyız ve kısıtlama...

Abone Ol

Perşembe günü AB liderlerinin video konferansı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, "Geçmişten ders almalıyız ve kısıtlamaları kaldırdığımızda dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Michel, kısıtlamaların "kademeli ve giderek azalacak" şekilde kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de beklentileri yönetmenin önemine dikkat çekti. Leyen, "Kısıtlamaların alelacele kaldırılmasının, yaz ve sonbahar aylarındaki epidemiyolojik duruma etkisi çok kötü oldu" dedi.

"Kısıtlama tedbirlerinin kaldırılması konusunda kademeli ve koordineli bir yaklaşım benimsenmesine yönelik bir teklifte bulunacağız" diyen Leyen, başka bir dalgadan kaçınmanın son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

AB liderleri, pandemiye yönelik faaliyetleri koordine etme amacıyla Perşembe günü olağan bir video konferans düzenledi. Konferansta kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra hızlı antijen testleri ve aşıların kullanımı konusunda ortak bir yaklaşımın belirlenmesi gibi konular görüşüldü.