Dünya

AB Komiseri: Avrupa yaz aylarında turizmi güvenli bir şekilde yeniden başlatabilir

Portekiz'in Porto şehrinde düzenlenen Üst Düzey Sürdürülebilir Turizm Forumu'nda konuşan Breton, "Durum hala meşakkatli. Fakat nihayetinde tünelin sonundaki ışığı gördüğümüze...

Abone Ol

Portekiz'in Porto şehrinde düzenlenen Üst Düzey Sürdürülebilir Turizm Forumu'nda konuşan Breton, "Durum hala meşakkatli. Fakat nihayetinde tünelin sonundaki ışığı gördüğümüze eminim ve artık bunun için yapabileceğimiz şeyler var" dedi. Thierry Breton, aşıların üretim kapasitesindeki dikkate değer artışın, Temmuz ayının ortasına kadar AB nüfusunun yüzde 70'ini aşılamak için yeterli miktarda aşıya sahip olunacağını gösterdiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu yetkilisi, Avrupa'daki "aşı pasaportu" ile ilgili olarak "Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi müzakereleri Mayıs ayı sonuna kadar tamamlamaya hazır" dedi. Breton, "pasaportun yaza hazırlanacağından emin olduğunu" da sözlerine ekledi. Forumda konuşan Portekiz Ekonomi Bakanı Pedro Siza Vieira, AB ülkelerinin sektörün hızla toparlanması için turizmin yeniden açılmasına dair ortak bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini söyledi. Bakan, Kovid-19 krizi karşısında turizm sektörünün Avrupa ekonomilerinin toparlanmasında çok önemli bir yerinin olduğunun altını çizdi.