Yurt

AB, hidrojen enerjisi alanına yatırım çekme sözü verdi

Avrupa'nın enerjiden sorumlu liderleri, AB'de hidrojen için "istikrarlı düzenleyici çerçeve" oluşturmaya yönelik ihtiyacın altını çizerek, bunun rekabetçi ve öngörülebilir bir...

Abone Ol

Avrupa'nın enerjiden sorumlu liderleri, AB'de hidrojen için "istikrarlı düzenleyici çerçeve" oluşturmaya yönelik ihtiyacın altını çizerek, bunun rekabetçi ve öngörülebilir bir pazar olduğunu vurguladı. Portekiz Çevre ve İklim Eylemi Bakanı Joao Pedro Matos Fernandes, "Kamu ve özel yatırım müttefik olmalı ve hükümetler doğru sinyalleri vererek özel sektörün istikrar ve güvenle yatırım yapması için gerekli şartları sağlamakla yükümlü" dedi.

Hollanda Ekonomi ve İklim Politikası Bakanı Bas van't Wout, Avrupa stratejisinin uygulanması için kamu sektörü yatırımlarının hareketlenmesi yönünde çağrıda bulundu. Almanya'nın Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Elisabeth Winkelmeier-Becker ise, hidrojenin üretimi ve dağıtımı için gereken altyapı planlamasının son derece önemli olduğunu belirtti.

İspanya Enerji Bakanı Sara Aagesen Munoz, istikrarlı bir yatırımın temellerini atmak amacıyla "yatırım ve siyasi kararları hızlandırma zamanının geldiğini" ifade etti. Lüksemburg Enerji Bakanı Claude Turmes, AB'yi "şeffaf bir sistem" kurmaya çağırarak, "Çünkü özel yatırımcı yalnızca şeffaflık sağlandığı sürece adım atmak konusunda istekli olacaktır" ifadelerini kullandı.