HOHHOT, 1 Aralık (Xinhua) Yerel yetkililerin Çarşamba günü yaptıkları açıklamaya göre, Salı günü 19 yeni Kovid-19 vakasının bildirildiği Manzhouli yönetimindeki Zhalainuoer'de bulunan 5 bölge, Salı günü saat 20.00'dan (TSİ 15.00) itibaren, Kovid-19 enfeksiyonları açısından orta riskli alanlar olarak sınıflandırıldı. Yeni teyit edilen diğer 72 vaka ise Manzhouli'nin kentsel yerleşkelerinde bildirildi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Bugün itibarıyla, kentte 3 yüksek riskli ve 6 orta riskli bölge bulunuyor. Manzhouli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kamu Güvenliği İdaresi Başkanı Wang Tao, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, kentte ortaya çıkan son dalganın, başlangıçta, ithal edilen mallara bulaşmış koronavirüsten kaynaklandığına inanıldığını belirtti. Sınır kentindeki demiryolu yetkilileri Çarşamba gününden itibaren, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla konteynerlerde taşınmayan ve boşaltılması için insan gücüne ihtiyaç duyulan kereste, kömür, gübre ve tarım ürünleri de dahil olmak üzere mal ithalatını geçici olarak askıya aldı.

Editör: İRFAN KARSLI