Dünya

50 milyon dolarlık LEGO sahteciliği davasında karar onaylandı

Bir Shanghai mahkemesi,330 milyon yuan (yaklaşık 50,5 milyon ABD doları) değerindeki LEGO oyuncağının sahteciliği ve üretimiyle ilgili davada altı kişiye ilişkin kararı onayla...

Abone Ol

Bir Shanghai mahkemesi,330 milyon yuan (yaklaşık 50,5 milyon ABD doları) değerindeki LEGO oyuncağının sahteciliği ve üretimiyle ilgili davada altı kişiye ilişkin kararı onayladı.

Shanghai Yüksek Halk Mahkemesi, grubun bir alt mahkemenin verdiği karara yönelik temyiz başvurusunu reddetti. Shanghai'daki 3 Numaralı Orta Dereceli Halk Mahkemesi, Eylül ayında görülen duruşmada, soyismi Li olan baş zanlıyı altı yıl hapis cezasına ve telif hakkı ihlali nedeniyle de 90 milyon yuan para cezasına çarptırmıştı. Diğer sekiz sanığa da üç yıldan dört yıl altı aya uzanan sürelerde hapis cezası ve buna uygun para cezaları verilmişti. Dokuz sanıktan altısı, bu kararın ardından temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Yerel polis tarafından Nisan 2019'da yakalanan suç çetesi, 2015 yılından bu yana Danimarkalı oyuncak şirketi LEGO'nun izni olmaksızın LEGO oyuncaklarını taklit etmek ve bunların Lepin markası altında hem çevrimiçi hem de çevrimdışı satışını yapmaktan suçlu bulunmuştu.

Lepin blokları, Çin Telif Hakkı Koruma Merkezi tarafından özgün LEGO ürünlerinin kopyası olarak nitelendirilmişti. Shanghai Yüksek Halk Mahkemesi, davanın telif hakkı ihlalinden edinilen 330 milyon yuanı aşkın yasadışı satış gelirini içerdiğini söyledi.