Avustralya genelinde Pazar sabahı, 1.115 yeni yerel kaynaklı vaka ile pandemiye bağlı 5 ölüm bildirildi. Yeni vakaların çoğu ülkenin en kalabalık ikinci eyaleti olan Victoria'da görüldü. Başkenti Melbourne olan bu eyalette toplamda 905 yeni vaka ve dört ölüm bildirildi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Avustralya Sağlık Bakanlığı'na göre, Cumartesi günü itibarıyla ülkedeki 16 yaş ve üstü Avustralyalıların yüzde 90,4'ü bir doz Kovid-19 aşısı olurken, yüzde 83'ü tamamen aşılandı. 250.000'den fazla Avustralyalı ise üçüncü doz aşılarını olmuş durumda.

Ülkede hatırlatma dozu aşılama süreci hız kazanırken, Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, Pazar günü yaptığı açıklamada, hükümetin "tam aşılı olma" tanımını değiştirmeyeceğini belirtti. Avustralya Yayın Kuruluşu (ABC) televizyon kanalına yaptığı açıklamada Hunt, "Profesör Brendan Murphy'nin Bilimsel ve Teknik Danışma Grubu'nun bu dönem için önerisi, iki dozla, tamamen aşılanmış olarak görüleceğiniz şeklinde" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI