Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 5,26 milyon sınır ötesi seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 5,26 milyon sınır ötesi seyahat yapıldı

HANGZHOU, 21 Mayıs (Xinhua) -- Kısa süre önce sona eren 3. Çin-Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ve Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nda Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine ait ürünlere yönelik 10,5 milyar yuandan fazla (yaklaşık 1,5 milyar ABD doları) değere sahip satın alma niyeti siparişine ilişkin anlaşma imzalandı. Çin'in doğusundaki Ningbo kentinde 16-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen fuarda, yatırım tutarı bakımından bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artışla toplam 17,78 milyar ABD doları yatırımla 62 yabancı sermayeli proje imzalandı. İmzalanan sözleşmeler Fortune 500 şirketleri ve sektör liderlerinin yer aldığı 17 proje, üst düzey ekipman üretimi, biyotıp ve dijital ekonomi gibi çeşitli alanları kapsıyor.

Fuarın organizatörüne göre fuar sırasında, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen yaklaşık 5.000 çeşit ürün sergilendi. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 25 artışa işaret ediyor. Bu yılki fuara yaklaşık 15.000 alıcı ve 3 .000'in üzerinde firma katılırken, Orta ve Doğu Avrupalı katılımcıların yüzde 80'den fazlası bir sonraki fuara katılacağını teyit etti.  Çin-Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri işbirliği mekanizmasının 2012 yılında kurulmasından bu yana, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri başarılı sonuçlar elde etti. 2023 yılı, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğinin ikinci on yıllık döneminin başlangıcına işaret ederken, iki taraf ekonomik ve ticari ilişkilerin daha artmasını umuyor.

Editör: Şeymanur Erbay