Dünya

26 ABD valisi Asyalılara yönelik şiddeti kınayan ortak açıklama yayınladı

Açıklamada, "Asyalı Amerikalıların başına gelenler hiçbir şekilde Amerika'ya yakışmıyor. AAPI (Asyalı Amerikalılar ve Pasifik Adalılar) topluluklarımızı hedef alan ırkçılık, ş...

Abone Ol

Açıklamada, "Asyalı Amerikalıların başına gelenler hiçbir şekilde Amerika'ya yakışmıyor. AAPI (Asyalı Amerikalılar ve Pasifik Adalılar) topluluklarımızı hedef alan ırkçılık, şiddet ve nefreti kınıyoruz; Asyalı Amerikalı topluluğunu korumak, yükseltmek ve desteklemek için daha fazla şey yapmalıyız" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, ABD'nin güneyindeki Georgia eyaletinin Atlanta bölgesinde Asyalıların işlettiği üç kaplıcaya yapılan silahlı saldırıların ardından geldi. Saldırılarda altısı Asyalı kadın olmak üzere toplam sekiz kişi hayatını kaybetmişti. Açıklamada "Altı Asyalı Amerikalı dahil sekiz kişinin ölümüyle sonuçlanan Atlanta saldırılarında sevdiklerimizin trajik kaybı, toplumda Asyalı Amerikalılara yönelik nefret eylemlerinin tekrarlanan uzun ve acılı tarihinin bir parçasıdır" denildi.

Açıklama 2 Cumhuriyetçi vali ve Guam Valisi Lou Leon Guerrero dahil 24 Demokrat vali tarafından imzalandı. Asyalı Amerikalılara ve Pasifik Adalılara karşı şiddet olaylarını izleyen Kaliforniya merkezli kar amacı gütmeyen bir sosyal örgüt olan AAPI Nefretini Durdurun, Mart 2020 ile Şubat 2021 tarihleri arasında Asya kökenli insanlara yönelik yaklaşık 3 bin 800 saldırı ya da taciz şikayeti aldığını duyurdu.