XİAMEN, 26 Ağustos (Xinhua) -- 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı, 8-11 Eylül tarihlerinde Çin'in doğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenecek. Ticaret Bakan Yardımcısı Ling Ji Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "Dünyayı Birbirine Bağlayan Yatırım" temasıyla düzenlenecek dört günlük fuarda ülkenin işbirliği ve karşılıklı faydaya olan güçlü bağlılığını ortaya koyan yaklaşık 50'ye yakın işletme eşleştirme etkinliği ve tanıtım turlarının yer alacağını söyledi. Ling, fuarın "Çin'e Yatırım" konusuna odaklanacağını ve yabancı şirketlerin Çin pazarında varlıklarını artırmalarını ve inovasyon yapmalarını sağlayacak farklı fırsatlar sunmayı amaçladığını sözlerine ekledi. Fuarda aynı zamanda kilit öneme sahip işletmelerin ve yurtdışı ekonomik ve ticaret işbirliği bölgelerinin sergilendiği ve Çin yatırımlarının başarılarının vurgulandığı Çin'in dış yatırım işbirliğine yönelik bir bölüm de yer alacak.

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Ling, fuarda bilişim teknolojisi, yapay zeka ve yeni enerji gibi sektörleri kapsayan 400 finansman fırsatının bulunduğunu ve fuarın farklı finansal yatırım faaliyetleri yoluyla finansal kurumların rolünden tam olarak yararlanacağını ifade etti. Bakan yardımcısı, 90'ı aşkın ülke ve uluslararası kuruluştan iş insanlarının fuara kayıt yaptırdığını açıkladı. Fuarda daha önceki yıllarda 30.000'den fazla projenin imzalandığını kaydeden Ling, Çin'de birçok önemli yabancı yatırım projesinin uygulanmaya başlandığını sözlerine ekledi. Ling, çok sayıda Çinli firmanın da bu platformu kullanarak küresel olarak büyüdüğünü ve uluslararası yatırıma yeni ivme kazandırdığını belirtti.

Kaynak: rss